marți, 4 mai 2010

Cuvant inainte...



Aceasta e prima postare de pe primul meu blog! stau si ma uit la taste si nu stiu ce sa scriu....sa descriu blogul? sa spun ceva contine el?...
As vrea sa incep prin a spune ca acest blog este dedicat tuturor celor care iubesc muntele, drumetiile...celor care respecta natura si care au facut o pasiune din a descoperi tot mai multe locuri care par ca sunt rupte dintr-o alta lume....una de basm! Asa ca toti cei care sunt dornici sa afle mai multe despre meleagurile Apusenilor sunt poftiti sa citeasca post`urile ce urmeaza. Voi vorbi despre trasee, locuri "must see", cantece de munte si, ca sa va conving 100% ca o astfel de excursie nu trebuie ratata, voi posta si poze facute de mine sau de prietenii mei, adevarati oameni ai muntelui.
Poate ca o sa va intrebati de ce Apuseni? Cei care sunt din Ardeal stiu de ce!
Am observat ca in tara noastra, majoritatea romanilor cand le spui de "munte" se gandesc automat la Meridionali: Bucegi, Fagaras...statiunile montane precum Predeal, Busteni, Sinaia etc. Putini dintre ei, mai ales dintre cei din sudul tarii, au ajuns sa vada macar o parte din Apuseni. De aceea am sa incerc sa "promovez" (desi e mult spus) Muntii Apuseni. E adevarat, nu sunt statiuni montane atat de dezvoltate ca in Meridionali! Dar peisajele, pesterile, atmosfera din locurile de campare compenseaza lipsa acestora. Padisul, zona Vadului Crisului, a Bratcai...toate sunt zone de care te indragostesti "instant". Si asta va spun din experienta personala. Recunosc, experientele de pe munte sunt frumoase, indiferent daca e vorba de muntii din Romania sau din oricare alta parte. Insa vreau sa descopar alaturi de voi minunatiile si totodata secretele Apusenilor nostri.
Nu vreau sa ma credeti pe cuvant! Obiectivul meu este acela de a va starni curiozitatea si de a va face sa "dati o fuga" pana acolo, sa va convingeti singuri. Blogul acesta va va ajuta doar sa va alegeti traseele pe care sa le urmati si va va da cateva recomandari cu privire la locurile pe care nu trebuie sa le ratati.
p.s: oricine are informatii care sa completeze posturile ce urmeaza este binevenit sa le impartaseasca cu noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu